A FOTÓZÁSRÓL

Mennyi időn belül kapjuk meg a képeket? + -

Egy rövidebb fotózás esetén (családi, lifestyle) 10 napon belül, egy hosszabb 12 órás esküvő fotózás esetén 2-3 hét szükséges hogy feldolgozzam a képeket. Amenyniben ettől hamarabb van szükségetek a képekre jelezzétek és megbeszéljük megoldható-e!

Menyni ideig tart egy fotózás? + -

A családi, lifestyle fotózások tipikusan 1-1,5 óra hosszan tartanak, kreatív fotózásra minimálisan 2 órát érdemes szánni. Az esküvő fotózások időtartalma pedig csomagok szerint eltérő.

Melyik időpont ideális a fotózáshoz? + -

A fényképeket sokminden más mellett  a napfény minősége határozza meg, a meleg színek, lágy árnyékok érdekében, amenyniben mód van rá télen érdemes kora délutánra nyáron pedig kora este fotózni.

Az összes képet megkapjuk amit készítettél? + -

Röviden: nem, ám minden átadásra érdemes képet megkaptok gondosan szerkesztve és  utómunkázva. Ez egy teljes napos esküvői fotózásnál kb 700-800 képet, egy családfotózás esetén pedig 100-150 képet jelent.

Mit jelent az utómunka/retusálás? + -

Az összes átadott képet egyesével utómunkázom enenk során a képek tipikusan kontraszt, fehéregyensúly, színkorrekció beállítást kapnak, a fő szempont a természetesség. Minden fotósnál így nálam is a retusálási stílusomat (is) láthatjátok a honlapon található képeken.

Milyen formában kapjuk meg a képeket? + -

A fotók vízjel nélkül nagy felbontásban, JPG formátumban online kerülnek átadásra.

Mit jelent a jegyesfotózás és a kreatív fotózás? + -

A jegyes fotózás egy páros fotózás az esküvőt megelőző időszakban, míg kreatív fotózás egy páros fotózás esküvői ruhában.

A jegyes fotózás lazább, nem kell vigyázni a ruhára, közben jobban megismerjük egymást, megszokjátok milyen az ha fotóznak titeket, illetve szép képeitek lesznek az együtt töltött időról.

A kreatív fotózás lehet az esküvő napján vagy külön napon, ez utóbbi esetben kipihentebbek vagytok, az esküvőtől távolabbi helyszínek is választhatóak, illetve a kötetlenebb időpont miatt a fényviszonyokhoz is jobban tudunk alkalmazkodni, azaz egész sok előnye van.
Érdmes olyan helyszínt választani, ahol zavartalanul tudtok egymásra figyelni, ahol az egymás iránti érzéseitekt kimutathatjátok.

 

MIt viseljünk a fotózáskor? + -

Általánosságban a fotózáson az egyszerű, egyszínű, visszafogott mintájú ruhák működnek a legjobban, a vastag, erős csíkokat és kockákat a legjobb elkerülni Illetve a fekete-fehérbe öltözködés pedig zavaró kontrasztot teremthet. 

Kell bármi különlegeset/extrát a fotózásra vinnem? + -

Ha fotózunk, akkor szerintem csak a szokásos cuccokat kell hozni, amit a parkban/játszótéren/séta közben egyéb eseteben is magatokkal vinnétek (a gyerekek kedvenc játékait, rollert, esetleg labdát stb.) Talán ki lehet emelni hogy törlőkendőkre egy fotózás során nagyobb szükség lehet mint egyéb esetben, tehát azzal érdemes felszerelekezni.

Mi történik ha a megbeszélt időpontban esik, beteg lesz a gyerekem? + -

Ha a gyermek beteg, szóljatok és elhalaszthatjuk a fotózást! Igyekszem rugalmasan kezelni az időpontokat, hogy a fotózás során mindeki jólérezhesse magát. Ugyan ez érvényes arra az esetre is ha egyértelműen nem megfelelő lenne az időjárás a megbeszélt időpontban, simán átrakjuk a fotózástz a követekező megfelelő időpontra!

d

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis ultricies nec